söndag 31 oktober 2010

Pizza och x-men

Sitter efter en underbar hemmajord pizza middag och slappt tittar på gamla x-men serien. Borde igentligen städa men jag tror inte att jag orkar det just nu i alla fall även om det skulle vara underbart att på det jort. Tänkte ta tillfället i akt och grundstäda när vi ändå är igång.då kan man kanske passa på att hänga upp tavlor och sätta upp tyger och så med. Ååå det är så kul att vi håller på att äntligen få i ordning på allt och det blir ett riktigt familjehem här. Min allra finaste lilla underbara familj i vårt underbara bo med vår finaste flock. Åååh jag känner mig så kärleksfull idag. Yey. Nu ska jag försöka få skjuts till Ikea. Hat finast

Pizza paos

Nu sitter jag och trollet på bussen hem och jag pratade just med hunny som sa att de ska bärga med maten nu . hemmajort pizza blir det mumma. Trollet har tydligen varit glad hela tiden hos mormor och nu är han trött med glad i vagnen. Hej för en stund

Hämta troll

Jag är så nöjd med gårdagen. Det blev en jätte kul kväll med menniskor man tycker om. Helt klart värt allt städ man har idag. Men lite jobbigt är det ändå. Vilken tur att vi köpt så mycket engångs saker. Kanske inte så bra för miljön men otroligt Smidigt. Men nu är jag på väg för att hämta trollet hos dennes mormor. Uptäckte till min förskräckelse i morse att min favorit krydda kött och grill inehåller glutamat/. Gaaah. Med de visdoms orden säger jag på åter seende.

lördag 30 oktober 2010

igång igen

först av allt ska jag be om ursäkt för att det inte blev några inlägg igår. hela familjen var lite dålig ända fram till kvällen och sen var jag så trött att jag inte orkade. men nu är vi igång igen.  och vad händer idag....... MASKERAD. yey. så nu ska vi börja fixa i ordning i lägenheten så mycket vi kan innan vi lämnar trollet hos mormor så att vi kan börja plocka fram saker när vi kommer tillbaka. båååååh jag  är så peppad. 12 gäster på inbjudnings listan från fb och ungefär 5 andra. blir endel. nu har värlens bästa älskling satt på kaffe till mig och jag dricker grape jos. allt för att vara pigg. för att compensera för igår tänkte jag samanfatta lite vad vi jorde igårkväll i alla fall.
peter hittade trollets tomteluva och satte den på honom. sen gick han runt och var en tomte en stund samtidigt som han bet på sin lilla speldos räv.
sedan ringde det på dörren och vem kom då om inte allas vårt helskägg alex. ganska snart efter att han kommit började han och hunny att slåss med rör och skoj bråka. även om dom beter sig som små fruntimmer. lillen blev rädd för han trodde att dom bråkade på riktigt men det gick snabt över.
allt detta blev för mycket för älsklingen som precis som vanligt somnade  konstigt. 
detta var vår dag igår. en alldeles vanlig dag i vårt lilla bo mitt i smeten. nä nu ska jag dricka kaffe. men jag lovar att jag ska  göra mer inlägg idag även om et kanske inte blir jätte mycket ikväll när festen väl har börjat..

torsdag 28 oktober 2010

dagen som gått

vi har inte varit hemma på hela dagen någon v oss i failjen. sen senaste inlägget har vi varit på ikea och coop och handlat inför festen. ska bli jätte kul värkligen.  sen smet älsklingen iväg och köpte en värme filt till mig. den busen. älskar honom. tyvär funkade den inte så vi ska lämna tillbaka den. tänkte jag skulle lägga ut lite bilder som jag har tagit under dagen och berätta lite om dagens höjdpungter. så här kommer de.
 satt på morgonen och jorde klart de sista detaljerna på mitt kladd jag satt med igårkväll. jag är väl sådär nöjd. men den är ju inte dålig i alla fall.
 när vi kom till öppna förskolan redan på morgonkvisten så beslutade vi oss för att måla var en kul ide. vimce fick klä av sig och måla med hela sig. ha tyckte det var jätte kul. det är första gången han målar. 3 små tavlor blev det av det och i alla fall 1 ska vi hänga i hans rum. min lilla troll konstnär.
 efter att man har kletat ner hela sig med färg så får man bada och bli torkad med massor av fluffiga handukar. det uppskattades. i alla fall handukarna. leksakerna och bubblorna han hade i badet var kul dom med men själva delen att bli avsköljd var inte det minsta kul.
 sen var det sångstund och vi sjäng massor av sånger. trollet var jätte farsinerad av gitaren. mer än av sången faktiskt. även om han alltid har älskat när folk sjunger. och idag var det måsga sånger med klappa händerna och det är just nu det roligaste som finns.
 sen tog vi en fika paos innan vi gick. äpple till troll och kaffe till mig.
 all lek och sång och måleri jorde trollungen jätte trött så han däckade i vagnen.
 och vaknade inte innan vi nått vårt mål. gilberts på ekhagen där vi anlänt för att hämta pappsen.
 älsklingen var tydligen upptagen innuti diskmaskinen så jag satt och fotade trollets bilder. detta var vad han målade.
 den här tyckte han tydligen såg god ut så han tog en tugga av den innan jag han rycka den till mig. den kanske föreställde en kaka.
 det här är den vi ska hänga upp på lillemans rum. de har han fint målat genom att gå med sina tassar över ett papper med förgiga fötter. små små färgiga fötter.
 sen var det att sitta och vänta en stund på ikea när älsklingen var iväg på hemliga uppdrag. då grack trollet äppeljuice
 och jag tog egopix.
sen somnade han och vi åkte hem. ja det ar väl vår dag ikorta drag. nu sover han igen och jag har lagat lax i ugnen som just blev färdig att ätas så hej för nu.

Mot cherwood skogen

Vi har äventyrat på öppna förskolan idag . Vi sjöng och fikade och målade.. Trollet målade med hela kroppen och jag med händerna. 3 fina konstverk blev det av Vincent själv. Finfint minsan i höstiga färger . Nu sitter vi på Gilbert och dricker kaffe och väntar på fader som ska sluta nu men befinner sig inne i diskmaskinen eller vad han nu sa. När han väl är färdig ska vi i alla fall åka till A6 för att handla lakan och muggar till festen. Nu blev kaffet kallt så det är dags att fylla på nytt så tills vidare fridens

godmorgon cosmos

idag vill jag skapa. jag är så sprängfylld med inspiration att jag tror jag spricker. jag vill skriva, jag vill åla , jag vill dansa med hela universum. jag är pigg idag för första gången på evigheter, jag har ingen huvudvärk och lillen väckte mig med en puss. kan man få en bättre start på dagen. tror inte det. nu ska jagsätta på kaffe, kolla på nyheterna samtidigt som jag målar med guldpenna och efter det ska jag och lillen till öppna förskolan. yey för idag.
jag känner på mig att det här kommer att bli en bra dag. så se upp världen för här kommer jag.

onsdag 27 oktober 2010

bråkstakar och små äventyr

vet inte hur jag ska sammanfatta det här inlägget. men det är massa bilder och vi fick besök i alla fall.
 vi var på rödakorset och jag köpte nya choklad muggar och garn som ska bli en liten filt till vimce. kommer nog ta en stund att göra och jag måste köpa nya stickor eftersom garnet är så tjockt. men då går det u fort att göra i alla fall. eller ja snabbare i alla fall.
 hittade en fin tavla som jag köpte. måste ha mer tavlor så att alla väggar inte står tomma och vita. det är ju lite tråkigt och opersonligt tycker jag. men vissa gillar ju opersonlig, kall och tråkig inredning även kallat nordisk desighn inredning.
 köpte en  sjal till med. det kan man allrig ha för många. gör hela outfitten med en fin sjal.
 sminkade anders till vampis. här är han inte sminkad om det uppstod nån förvirring.
 färdig=)
detta är det sminket som har överlevt katt attacker och vimce bråk. endel i alla fall. och så självklart koagulerande blod. yey

en liten oreda

städet fortsätter och jag får så mycket hjälp så.b jag får så mycket hjälp att det nog allrig  blir färdigt här. men det gör inget för trollet är glad och skrattar och busar och då blir det stökigt.
se hur mycket han hjälper till när jag sorterar. jag har precis fått upp alla kläder som vincent fortfarande kan ha i sängen.'
 effter regn kommer solsken och efter städ kommer gos.
 mysigaste pojken i hela vida världen. och han är min
 vimce somnade i mitt knä så jag inte kunde göra någonting annat än det jag når sittandes i soffan så jag målade en ful bild med dålig humor
 lilleman tyckte att  askarna i badrummet skulle vara i vardagsrummet och skruvade av alla handtag på dem.
udda ställe att hitta skräp på. ja alla sätt är ju bra utom de dåliga. och detta var ett utav de dåliga. nu så blir det tavel jakt med hunny. bye

ändrade planer och en liten städhjälp

när jag gick in i sovrummet för att hämta dagens kläder till trollet ändrades dagens planer från det jag tidigare skrev till jag gör det jag hinner efter att jag har sorterat alla kläder. så i nån timma nu har vi sorterat bort försmå kläder och sånt vi inte använder . men vi är inte klara än. det är sjukt hur mycket barnkläder man har. och jag tror nästan att vi behöver handla lite nytt för han hade vuxit ur nästan allt som vi gått igenom hittils i alla fall. men barnkläder är ganska billigt och kul att köpa så det är väl ingen större fara. det är i alla fall billigt om man köper det  begagnat. barnkläder har inte nått specielt högt andrahands värde.
 min lilla städhjälp han var fint sälskap men han ville mest ta in massa saker från vardagsrummet till sovrummet och lägga på klädhögarna. inte så mycket städ från hans sida men det är ok när man är liten
riva ut det mamma har lagt in i garderoberna är tydligen det roligaste som finns. ja det och bita på sina nya nappar. för det är det ända de duger till. det var silikon nappar som var utformade för att inte skada tänderna men ag tror inte att det var meningen att man skulle bita i dom. jaja dom kommer ju till användning i ala fall. även om det kanske inte var som det var tänkt. nu ska jag sätta mig någån minut och sedan fortsatta med städ. hej sålänge

tidig morgon

både jag och lilla trollet vaknade av när älsklingen gick till jobbet så det blir en lång dag idag och det ska vi försöka ta vara på. jag ska försöka städa lite , ta med trollungen och leka på museumet och åka upp och möta älsklingen på jobbet för att åka ned till a6 och handla till festen. vi behöver köpa godis och vita lakan. och sen behöver jag nog endel till min dräkt med men det blir en hemlis. en vattentät overall behövs till lillen med så det ska vi kolla efter med. sedan ska jag sätta mig och planera snacs till festen. det är mycket för planering men det ska bli såååå kul. längtar.  nu ska jag dricka mig en stor kopp te med mjölk och honung för att starta dagen ordentligt.

sovdags

lia har åkt hem, älsklingen har nördat sig ganska länge och jag har målat och pillat lite i photochop.maten blev jätte god med, nudlar med wok gönsaker med currymango sås. mmmm. sen gick det lite utför och jag och lia kunde inte sluta skratta. vi fnissade som små flickor ... vilket vi kanske är men men.
här är beviset på att det gick lite snett för lia i alla fall.
jag berättade om allt det roliga jag och lia hade hafft och detta var hanns reaktion. i tre steg.
 1. han tar in informationen och ser apatisk ut för att inte väcka onödiga förväntningar
 " han formar minen på ett vis som får dig att tappa alla tidigare misstankar du byggt upp om att det skulle vara någon jävligt han hade på gång genom att få dig att tro att du ska få en puss.
 3 . han attakerar med alla sina 47 kromosomer.

hanns aktion hade en konstig inverkan på mig. det var helt enkelt för mycket för att kunna hanteras. så nu har allt gått alldeles för långt så det är lika bra att gå och lägga sig. godnatt folket.

tisdag 26 oktober 2010

te mys med flocken

vi har nu kommit hem trollet och jag och med oss hem har vi fått 2 av våra favorit fruntimmer Lia och Idun. vi har köpt på ess en del på secondhand och jag känner mig väldigt nöjd men lite nojig över att ha spenderat pengar. men men. det var ju inte så dyrt i alla fall och vi har ju ett behov av mysiga saker eftersom..... ja alla har det. här är en liten dokumentation av dagen så här långt.
 vimce satt ganskanöjd i sin vagn en liten stund . men ganska snart ville han ha mat. då blev det lax med dillpotatis.
 julia ville inte vara med på billd men det hjälper sig inte.
 vissa meniskor kommer med på bild vare sig man vill eller inte. detta är 2 av dessa.
 vincent hade en listig nappfiske plan.
bild nr:1
 bild nr:2
 bild nr:3
 allt detta var så utmattade att vissa pojkar somnar av det. han var en av dem. ganska lagom till att lilla trooet somnade så gick vi till bussen mot erikshjälpen. när vi anlände vid solåsen gick vi först in en snabbis på baby proffsen för att köpa stt dricka ställ till vagnen och lite fake blod. detta hittades och sedan bar det av till eh. där hittade lite av varge och en idun ho är mycket fin må jag säga =). så henne tog vi med hem.
 lia fick agera holla prylar modell till sakerna som köptes så här är saker hållandes av söt blondin precis som det ska vara. först ut kommer en krog whiteboard med flaskor som magneter finfint.
 ramar till tavlor i badrummet. köptess hem. tänkte få lite marin kännsla där inne hade jag tänkt.
 töntiga tavlor med söta djur köptes det med. hade velat ha med djärvar med men räv och ekorre fick vara nog med rödhåriga djur för idag.

 awesome pipa jag köpt till peter. eller ja jag vet inte vad vi ska ha den till förutom att den är tuff. den hamnar nog med alla andra saker vi har som är tuffa men vi inte vet vad vi ska ha dem till. i vitrinskåpet.
 lite burkar till te och 2 matchande kannor till mjölk och grädde är det nog meningen att de ska vara.men de kommer nog att brukas till annat skulle jag tro.
 var tvungen att vara en tönt och köpa den här burken till min älskling som jag ska fylla med godis. ja både burk och älskling ska fyllas.  hopaps det gör en annan lycklig. det förtjänar han effter allt fint han gör för oss och så fin som han är.
 trollet fick ett fint tag i pipan den lilla busen. inte än på några år vännen.
sen var han väldigt intresserad av vad som hede på andra sidan av fina flickan på puffen. även kallad idun. nu har hon bejet sig här ifrån för idag och vi ska nog dricka mer te tror jag. lyckodryck nummer ett. men nu har jag inte tid att skriva mer för nu.  bye

up up and away

nu bär det om några minuter iväg till gilberts för lunch med familjen och lia. myyyys. huvudvärken har släppt och jag är på väldigt gott humör. nu blir det tilla att dricka sin lilla kopp kaffe och föna håret. sedan upp upp och iväg

explotion

varför varför varför försvinner inte denna huvudvärk. det känns som att jag har huvudvärk varje dag nu för tiden.en kopp kaffe skulle i alla fall vara gott nu. ellet te, men jag orkar inte riktigt. får se om jag orkar förlja dagens planer. det är meningen att jag och lilla trollet ska följa med älsklingen till jobbet när han åker och äta lunch där för  att sedan ge oss av mot a6 och erikshjälpen. hoppas jag orkar , för det skulle vara kul. nu ska jag lägga mig på soffan igen och dricka en treo . hörs sen.

måndag 25 oktober 2010

dags att varva ner.

nu har gästerna bejet sig hemåt och jag och älsklingen funderar på vad vi ska hitta på nu när trollet sove. det lutar mot att hunny vill spela så jag ska nog pyssla lite med någonting. jag har ju en hel garderob full med pyssel att bruka. men god efterrät blev det  och att träffa tremmer och hans fruntimmer vad trevligt det med. det blev en stor cola med barnsligt beetende vid sidan av för papporna i alla fall. jag tror inte vi skrämde upp henne allt för mycket i alla fall.
 ta et lugnt var teos grej effter maten. lite lustig ställning att ligga i men det funkar ju tydligen ganska bra. annars hade han nog sagt till tror jag.
 när vi åt efter rätt så ville ju självklart små killarna ha med. teo hade en helt egen stil att äta majskrokar på. lite lustigt sätt att äta men det funkar ju tydligen.
 jag har ingen aning om vad peter gör eller har i  mnnen på den här bilden men lustigt ser det i alla fall ut.
 gott humör får man av mat. i alla fall om man är ett litet troll
 jag jorde snittade fikon med jonung och valnötter och lite varma äplen som vi åt till vaniljglass. eller ja peter åt glass med nogat sås effter som han är 3 år .
 så slutade lillemans dag i knät på mammsen. han somnade på pappsen men jag ville ha gosetrollet en stund med.
finaste lilla knytet mitt. nu är det dags att varva ner och ta det lugnt inför natten.så jag ska gå och fixa en kopp te till mig och en kopp tjära(lapsang) till peter så untill next time.